In Danish In English
 
Forside / Forskning / Børn / Boost - Frugt og grønt
Printvenlig version

Boost - Frugt og grønt til 7. klasse

Danske børn og unge spiser for lidt frugt og grønt. Forskningen har i mange år vist et støt fald i andelen af børn og unge, som spiser frugt og grønt dagligt, og selvom de seneste tal tyder på at udviklingen måske er ved at vende, er indtaget stadig langt fra det niveau, som anbefales.

International forskning viser, at det er svært at udvikle effektive interventioner på dette område, men en international gruppe forskere har udviklet og efterprøvet en skolebaseret indsats, som har givet succes (www.prochildren.org). Denne indsats - Pro Children-interventionen - bygger på mange forskelligartede elementer og har særligt fokus på betydningen af tilgængelighed af frugt og grønt i børnenes daglige omgivelser og på familiens rolle og mulighed for at understøtte børnene i det sunde valg. Boost-projektet er baseret på det omtalte internationale projekt og på en oversigt over den nyeste internationale forskning om, hvad der betyder noget for, hvor meget frugt og grønt, børn spiser.

Boost-projektet har til formål at udvikle og gennemføre en indsats i skolen og lokalsamfundet, som ikke alene øger børns frugt- og grøntindtag, men som også indvirker positivt på børnenes trivsel og indlæring. Projektet inddrager de unge, deres forældre, skolen og butikker og foreninger i lokalområdet i forsøget på at skabe de bedst mulige vilkår for at børn vælger det sunde og grønne kostalternativ.

Forskningsleder

Professor, dr.med.

Pernille Due

pdu@si-folkesundhed.dk

 

Projektleder

Adjunkt, ph.d.

Rikke Krølner

rkr@si-folkesundhed.dk

Tlf. 6550 7841

 

Projektmedarbejdere

Ph.d.-studerende

Thea Suldrup Jørgensen

thsj@si-folkesundhed.dk

 

Videnskabelig assistent

Sanne Ellegaard Jørgensen

saej@si-folkesundhed.dk

 

Tilknyttede forskere
Johannes Brug

Bjørn Holstein

Knut-Inge Klepp

Frank van Lenthe

Nanna Lien

Marianne Wind 

Mette Rasmussen

Chalida Svastisalee 

Morten Strunge Meyer 
Berit Lilienthal Heitmann  

---------------------

Projektet er støttet af TrygFonden

 
Centret er støttet af TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse
Statens Institut for Folkesundhed   •   Syddansk Universitet   •   Studiestræde 6   •   1455 København K